S. A. Locryn: Edinburgh kék fényei Vélemény

 Nagyon vártam az írónő új könyvét, azonban, bizonyos okból komfortzónámon kívüli könyvként vettem a kezembe a történetet. Örülök viszont, hogy így tettem. Davis és Dennis párosa miatt talán, de csak talán nem tartok 1000 lépés távolságot az orvosoktól… Na de. A szereplőkről. A kedvencem Davis volt. A múltjával, sebeivel, gondolataival együtt imádtam. Mufurc egy stílusa van, de ha lekerül az álca, akkor látjuk az érző embert. Dennis. Vele megküzdöttem. Mármint a lelke megértésével. Csak a végére sikerült. Olvastam a részeit, és két szó jutott eszembe róla: Komoly trauma. Mert ez az. Szörnyűek vagyunk mi, emberek. Ez a „ nem kérdezek” dolog tetszett. Kicsit én isilyen vagyok. Van, amit le kell zárnunk, különben nincs előre. Meglepő, tanulságos és felkavaró kötet. Köszönöm az élményt. :)

Milyen különös a Sors. Éppen ma, hogy évekkel ezelőtt egy Hőssel találkoztam. Aki mentőápoló volt akkor.  Megtanultam hinni, hogy Odafent van valaki. Mert elküldi azt, akire szükségünk van. Azóta, mindennap megköszönöm az Égnek, hogy hazaértem, épségben.

Mielőtt elolvastam a könyvet, újra olvastam a Gyufalángot. Még mindig kedvenc. 

Davis Rá emlékeztetett, végig. Bár neki nem volt szakálla. (Reméltem, Davis megszabadul a végére tőle. Nem jött be.) Davis. Davis. A stílusa nem csodálom, hogy ' sündisznó'. A megfelelő személy kellett ahhoz, hogy tovább tudjon lépni.

Dennis. A legtöbb fejtörést ő okozta. Fogalmam sincs, mi megy végbe olyan emberben, aki olyanon esik át, mint Dennis. Érdekes és fura volt erről olvasni. ( Ez az első ilyen kötetem.)  Ahogy haladtam a történettel, úgy kerültek helyre a dolgok őt illetően. Összeszorult a szívem érte.

Az egymásért tett dolgok pedig meghatóak voltak. Az utolsó oldalakon különösen.

S. A. Locryn új könyve meglepő és nagy lépés volt nekem, amit köszönök, mert  nem mindenkinek sikerül hatni rám e téren. 🥰


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jud Meyrin: A múlt bűnei - Vélemény

Olivia Brice: Újra élni és hinni - Vélemény ( Spoileres)

K. M. Holmes: Neked megadom magam - Vélemény