Dan Brown: Digitális erőd - Vélemény

 Mindig olyat alkot az író, hogy csak ámulok- bámulok. A Digitális erőd olyan regény számomra, ami sok kérdést tesz fel és elgondolkodtat. Biztonságban vagyunk? Mindenkiben bízhatunk, aki kedves és mosolyog? Mennyit áldoznánk fel az életünkből egy szeretett személyért? Susan. Szerintem ő először naív, aztàn megdöbben. A parancsnok. Eszelősnek mondanám. David. Mindent megtesz Susanért. Hale. A látszat csal. Dan Brown e regénye száraznak tűnhet, de valójában olvasás után átértékelve a világot tesszük le a könyvet.

Túlságosan hozzászoktunk a digitális világ adta előnyökhöz, úgy gondolom. Vannak, akiknek hozzánőtt a telefon/ tablet a kezéhez. Idő közben elfelejtenek élni. Vannak, akik mindennapi életüket megosztják az interneten. Jól teszik? Szerintem nem.

Dan Brown regénye erre fókuszál. Van egy szervezet, mely az adatok védelméért felel. Amit mi, emberek osztunk meg. Vajon mi történik akkor, ha egy kissé " fura" igazgató helyettes megzavarodik? Mert, amit tett, az nem normàlis, szerintem. És mindezt a " szerelemért"... Mindenkit félre állít, csak azért, hogy célt érjen... Aztán... Kopp. Susan nagyon naív. Ő a legjobb a szakmájában, és nem vette észre, ami nyilvánvaló? David. Persze, hogy követte az utasítást. Susanért. Ő volt a kedvencem a könyvben. Hale. Nem mindenki ellenség, aki csipkelődik.  

Köszönet Sevilláért. Az író mindig olyan városba teszi a történeteit, ami fontos nekem. Azt mondták nekem, hogy a Digitális erőd nem olyan kiemelkedő könyv. Számomra az.  A történet feszült, elgondolkodtató, és nem tudni, mi lesz a következő oldalon.  Azoknak ajánlom, akik szeretik a rejtélyt. 🙂



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések